
מחפשים עבודה? יש באינטרנט המון אתרים וכלים שאפשר להיעזר בהם. אז איפה מתחילים? כדי להתנהל ביעילות, חשוב להבין מה הכי יתאים לחיפוש העבודה שלכם. בסרטון הזה נסביר איך מתכוננים לחיפוש העבודה ועוקבים אחר התהליך באופן שיחסוך לכם זמן ויעזור לכם למצוא תפקיד מתאים מהר יותר.
לפני שאתם נכנסים לתהליך, מומלץ לעצור ולחשוב רגע איזה תפקיד אתם מחפשים, כדי שתוכלו למקד את החיפוש. כדאי להצטמצם לשלושה תחומי תעשייה שמעניינים אתכם ולבחור כמה חברות בתחומים האלה שהכי הייתם רוצים לעבוד בהן. אחרי שמגבשים רשימה, אפשר להגדיר התראות Google, כדי לקבל חדשות ומאמרים עדכניים על אותם תחומי תעשייה וחברות ישירות לתיבת הדואר הנכנס שלכם. אולי תצליחו למצוא בפרסומים האלה הזדמנויות תעסוקה מפתיעות, והם גם יעזרו לכם להפגין ידע בריאיונות, אם תדברו על ההתפתחויות האחרונות בתעשייה.
הכלי הבא שנדבר עליו הוא אתרי דרושים. אפשר להיעזר במנועי חיפוש כדי למצוא את כל האפשרויות. יש המון אתרי דרושים, לכן כדאי לעבוד באותה שיטה שהזכרנו קודם ולבחור מתוכם שניים או שלושה אתרים שהכי רלוונטיים עבורכם.
כדאי לזכור שיותר מחצי מהמשרות מאוישות באנשים שהגיעו אליהן דרך קשרים אישיים או המלצות מפה לאוזן. במילים אחרות, חשוב להגיש מועמדות למשרות באינטרנט, אבל גם פיתוח של רשת קשרים יכול מאוד לעזור לכם למצוא עבודה. מומלץ לספר לחברים, קרובי משפחה ועמיתים לשעבר שאתם מחפשים עבודה. אפילו אם הם לא עובדים בתחום שמעניין אתכם, אולי הם יוכלו להכיר לכם אנשים שכן עובדים בתחום. כדאי גם להשתתף באירועים או כנסים שרלוונטיים לתחום בתעשייה שמעניין אתכם. גם זו שיטה נהדרת ליצור קשרים חדשים רלוונטיים.
הרבה חברות ועובדים מפרסמים משרות במדיה חברתית לפני שהן מתפרסמות באתרי דרושים, לכן כדאי לעקוב אחרי פרופילים רלוונטיים ב-LinkedIn, Facebook ו-Twitter. LinkedIn היא הרשת החברתית הכי ממוקדת בתחום המקצועי, ושם אפשר ליצור קשר עם אנשים לפי תפקידים ולפי התחומים שהם עוסקים בהם. כלומר, יש יותר סיכוי שהתוכן שאנשים מפרסמים ומשתפים שם יעזור לכם למצוא עבודה. חשוב לזכור להתמקד בקשרים רלוונטיים, שיעזרו לכם להשיג יעדים בתחום המקצועי. ברגע שיוצרים קשרים עם אנשים בעולם הפיזי, רצוי להוסיף אותם מייד כחברים ברשת LinkedIn, כששני הצדדים עוד זוכרים איך נוצר הקשר ביניהם. זו שיטה נהדרת לשמור על ערוץ תקשורת פתוח. אפשר גם לחפש קבוצות LinkedIn שרלוונטיות למשרות שאתם מחפשים. קבוצות הן פלטפורמה שמאפשרת לאנשים שיש להם תחומי עניין מקצועיים משותפים לדון בהתפתחויות בתעשייה ולשתף תכנים מעניינים ומשרות שונות. אם יש לכם מה להוסיף לדיון, קבוצות הן המקום לעשות זאת. השתתפות בדיונים תמשוך אליכם תשומת לב ואולי אפילו תעזור לכם ליצור קשרים חדשים.
אחרי שמתחילים להגיש מועמדות למשרות, חשוב לזכור לאילו תפקידים הגשתם מועמדות, כדי להתעדכן במצב ולא לפספס הזדמנויות. אפשר פשוט ליצור גיליון נתונים בתוכנות כמו Google Sheets או Microsoft Excel. כדאי להזין בגיליון את שמות החברות שאליהן הגשתם מועמדות למשרה, את הפרטים ליצירת קשר, את התאריך שבו הגשתם מועמדות, תאריך שבו רצוי לבדוק מה המצב ואת הסטטוס הנוכחי: "בתהליך", "בהמתנה לתשובה" וכו'. כדאי להוסיף קישור לתיאור התפקיד, כדי שיהיה לכם קל לחזור אליו. חשוב לעדכן את הגיליון בהתאם להתקדמות בתהליך חיפוש העבודה. אפשר גם ליצור גיליון אלקטרוני דומה לאנשי קשר ולציין בו שמות של אנשי קשר, את שם החברה שבה הם עובדים, פרטים ליצירת קשר, איך נוצר הקשר ואם צריך לחזור אליהם בעניין כלשהו.
השיטות שפירטנו פה יעזרו לכם לחסוך זמן ולמצוא משרה שתתאים לכם מהר יותר. חשוב לא לוותר על השלב שבו אתם מגדירים אילו תפקידים יתאימו לכם ובאילו תחומים אתם רוצים לעסוק, ואז למקד את החיפוש באינטרנט בהתאם. בנוסף, כדאי מאוד להמשיך ליצור קשרים עם אנשים שיכולים לעזור לכם לממש את התוכניות שלכם.
נקודות מרכזיות
הניהול של תהליך חיפוש המשרה יכול להיראות כמו פרויקט ענק, אבל בעזרת הגישה והכלים הנכונים תוכלו לעשות זאת בצורה אפקטיבית ויעילה. בסרטון הזה נעסוק בנושאים הבאים:
- אילו כלים יכולים לעזור לכם להתעדכן לגבי הזדמנויות תעסוקה כשהן מתפרסמות
- איך נטוורקינג ברשת ומחוץ לה יכול לעזור לכם להרחיב את טווח ההגעה בחיפוש משרה
- גישות ניהול בסיסיות למעקב אחר תהליך חיפוש העבודה מתחילתו ועד סופו