Συχνές ερωτήσεις

Επιλέξτε ένα θέμα

Γενικά Θέματα Δημιουργία λογαριασμού Σήματα Πιστοποιητικά Υποστήριξη

Θέμα

Γενικά

Τι είναι το Digital Workshop;

Το Digital Workshop είναι μια πρωτοβουλία της Google σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Στόχο έχει να σας βοηθήσει να αναπτύξετε τις γνώσεις σας γύρω από το ψηφιακό marketing. Ανεξάρτητα από τις δεξιότητες ή το επίπεδο γνώσης που έχετε, η ψηφιακή πλατφόρμα Digital Workshop φιλοδοξεί να βοηθήσει εσάς και την επιχείρησή σας παρέχοντας διαδικτυακά μαθήματα, αλλά και workshop σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Γιατί η Google επενδύει στην πρωτοβουλία Digital Workshop;

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες*, οι επιχειρήσεις με ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο αναπτύσσονται με υπερδιπλάσιους ρυθμούς και δημιουργούν διπλάσιο αριθμό θέσεων εργασίας, σε σύγκριση με τις επιχειρήσεις χωρίς παρουσία στο διαδίκτυο. Μέσα από την καλλιέργεια και ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων ιδιωτών και επιχειρήσεων, φιλοδοξούμε να βοηθήσουμε άτομα και επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή κοινωνία σήμερα, αλλά και στο μέλλον. *Internet Matters, McKinsey & Company, 2011, A Report On Growing Micro Businesses, Lord Young for HM Government, 2013 "

Τι γνώσεις και δεξιότητες θα έχω αποκτήσει μετά την ολοκλήρωση των διαδικτυακών μαθημάτων ;

Από το εκπαιδευτικό υλικό του Digital Workshop μπορείτε να επωφεληθείτε με διάφορους τρόπους, είτε έχετε μια επιχείρηση και αναζητάτε τρόπους να την αναπτύξετε, είτε ενδιαφέρεστε απλώς να βελτιώσετε τις γνώσεις και τις ικανότητές σας στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Εάν είστε επαγγελματίας, η παρακολούθηση των δωρεάν εκπαιδευτικών βίντεο θα σας καθοδηγήσει στη σωστή ανάπτυξη και προώθηση της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο. Θα μάθετε τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε ώστε να προσελκύσετε τους κατάλληλους χρήστες που ενδιαφέρονται για την επιχείρησή σας, καθώς και πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το διαδίκτυο για την επίτευξη των στόχων σας. Εάν σας ενδιαφέρει η βελτίωση της γνώσης σας στο διαδικτυακό marketing, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τις πιο σύγχρονες τεχνικές και εργαλεία όπως επαναληπτικό μάρκετινγκ, αναλυτικά στοιχεία, μηχανές αναζήτησης κ.α.

Μπορεί το Digital Workshop να με βοηθήσει στην καριέρα μου ή/και στην επιχείρησή μου;

Φυσικά, δείχνοντάς σας στην πράξη τους τρόπους αξιοποίησης του Διαδικτύου για την ανάπτυξη της επιχείρησης και της καριέρας σας. Ο Σπύρος και η Μαρία θα σας καθοδηγήσουν σε κάθε βήμα μέσα από τα βίντεο εκμάθησης. Έτσι, θα αποκτήσετε γρήγορα ψηφιακές δεξιότητες όχι μόνο χρήσιμες, αλλά και πρακτικά εφαρμόσιμες.

Θέμα

Θέματα

Ποιος παρέχει το πιστοποιητικό;

Μπορείτε να κατεβάσετε το πιστοποιητικό σας από την σελίδα του μαθήματος Βασικές Αρχές Ψηφιακού Μαρκετινγκ, μόλις ολοκληρώσετε το μάθημα. Μια ένδειξη προόδου στον πίνακα ελέγχου θα σας δείχνει πόσο έχετε προχωρήσει, καθώς και ποιά θέματα πρέπει να ολοκληρώσετε, για να αποκτήσετε το πιστοποιητικό σας.

Μπορώ να επιλέγω όποιο μάθημα θέλω;

Βεβαίως! Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο εκμάθησης με οποιαδήποτε σειρά. Όταν θα είστε έτοιμοι, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα προσωπικό πλάνο εκμάθησης προσαρμοσμένο στα μέτρα σας.

Πόσο χρόνο έχω στη διάθεσή μου, για να ολοκληρώσω ένα μάθημα ή ένα θέμα;

Μπορείτε να ολοκληρώσετε μαθήματα και θέματα στον δικό σας ρυθμό. Κάθε βήμα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, γι'αυτό συνεχίστε!

Πόσες φορές μπορώ να παρακολουθήσω ένα μάθημα; Υπάρχει όριο;

Δεν υπάρχει όριο. Μπορείτε να ολοκληρώσετε τα μαθήματα και θέματα όσες φορές θέλετε.

Μπορώ να δημιουργήσω το δικό μου προσωπικό πλάνο εκμάθησης;

Και βέβαια! Κάντε κλικ εδώ, για να περιηγηθείτε στη βιβλιοθήκη θεμάτων και να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο εκμάθησης, με στόχο να ενισχύσετε την ψηφιακή απόδοσή σας.

Τι απαιτείται για την ολοκλήρωση ενός θέματος;

Στο τέλος κάθε θέματος, θα σας ζητηθεί να κάνετε ένα κουίζ για την αξιολόγηση των γνώσεών σας. Αν περάσετε, θα αποκτήσετε το σήμα για το συγκεκριμένο θέμα.

Μπορώ να παρακολουθήσω περισσότερα από ένα θέματα ταυτόχρονα;

Ναι, μπορείτε να ξεκινήσετε όσα θέματα θέλετε, να προχωρήσετε σε νέα θέματα και να ολοκληρώσετε τα άλλα αργότερα. Μια ένδειξη προόδου στον πίνακα ελέγχου θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την πρόοδό σας.

Μπορώ να κάνω λήψη του περιεχομένου του μαθήματος;

Όχι, ακόμα αλλά μπορείτε να επιστρέφετε στο Digital Workshop και να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο που χρειάζεστε.

Έχω αμφιβολίες για κάποιο περιεχόμενο. Σε ποιον θα πρέπει να απευθυνθώ;

Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενο του προσωπικού πλάνου σας, στείλτε μας ένα μήνυμα, χρησιμοποιώντας τη φόρμα στην ενότητα "Πείτε μας τα σχόλιά σας" του ιστότοπου.

Μπορώ να παραλείψω τμήματα του πλάνου μαθήματος τα οποία γνωρίζω καλά;

Για να ολοκληρώσετε κάθε μάθημα, πρέπει να απαντήσετε τις ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών στη σελίδα του μαθήματος. Αν γνωρίζετε καλά το θέμα, ενδέχεται να μπορείτε να απαντήσετε στις ερωτήσεις χωρίς να παρακολουθήσετε το βίντεο. Δοκιμάστε το!

Θέμα

Δημιουργία λογαριασμού

Πώς μπορώ να δημιουργήσω έναν λογαριασμό;

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τα μαθήματα; Δημιουργήστε το λογαριασμό σας, επιλέγοντας "Το προφίλ μου" από το μενού.

Πώς μπορώ να διαγράψω το λογαριασμό μου;

Λυπούμαστε που φεύγετε. Επιλέξτε "Το προφίλ μου" στο μενού για να διαγράψετε το λογαριασμό σας. Λάβετε υπόψη ότι, αν χρησιμοποιείτε ένα Λογαριασμό Google για τη σύνδεση, η διαγραφή του λογαριασμού του Digital Workshop δεν θα διαγράψει ούτε θα επηρεάσει με κάποιον άλλο τρόπο το Λογαριασμό σας Google. Ωστόσο, αν διαγράψετε τον Λογαριασμό Google, θα διαγραφεί αυτόματα ο λογαριασμός του Digital Workshop, καθώς και τα δεδομένα που σχετίζονται με αυτόν το λογαριασμό.

Τι είναι το Διαγνωστικό τεστ;

Στο Digital Workshop υπάρχουν εκατοντάδες πόροι που καλύπτουν πληθώρα θεμάτων, για να σας βοηθήσουν να έχετε επιτυχημένα αποτελέσματα στο διαδίκτυο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να τα εξερευνήσετε όλα. Θα σας διαμορφώσουμε ένα προσωπικό πλάνο εκμάθησης που θα καλύπτει μόνο τα θέματα που χρειάζεστε. Πατήστε "Δημιουργία του πλάνου μου" σε οποιοδήποτε σημείο του ιστότοπου, για να μας πείτε τους στόχους σας, ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς τι να συμπεριλάβουμε στο προσωπικό πλάνο σας. Φυσικά, αν δείτε κάτι άλλο που θα θέλατε να μάθετε και δεν συμπεριλαμβάνεται στο πλάνο σας, συνεχίστε και εξερευνήστε το.

Πώς μπορώ να τροποποιήσω το λογαριασμό μου;

Για να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες του λογαριασμού σας, επιλέξτε "Το προφίλ μου".

Θέμα

Σήματα

Τι είναι το σήμα;

Το σήμα είναι μια ψηφιακή αναγνώριση που θα λάβετε όταν ολοκληρώσετε με επιτυχία ένα θέμα στο Digital Workshop. Είναι ένα βραβείο για το οποίο μπορείτε να υπερηφανεύεστε στην οικογένεια και τους φίλους σας (και στον προϊστάμενό σας!). Τα σήματα ανήκουν στο openbadges.org.

Πώς θα συλλέξω σήματα;

Για να συλλέξετε σήματα, πρέπει να ολοκληρώσετε όλα τα μαθήματα για ένα θέμα και να περάσετε την τελική αξιολόγηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Θέμα

Πιστοποιητικά

Τι είναι το πιστοποιητικό;

Το πιστοποιητικό ολοκλήρωσης είναι ένα αυθεντικό έγγραφο πιστοποιημένο από το Internet Advertising Bureau Europe (Οργανισμός Διαδραστικής Επικοινωνίας) που δηλώνει ότι έχετε ολοκληρώσει όλα τα θέματα του Digital Workshop. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πιστοποιητικό για να υπερηφανεύεστε για τις εξαιρετικές σας γνώσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα σε πελάτες, υπαλλήλους, δασκάλους και φίλους. Μεταβείτε λοιπόν στη βιβλιοθήκη θεμάτων και συνεχίστε να μαθαίνετε!

Ποιος παρέχει το πιστοποιητικό;

Θα σας στείλουμε το πιστοποιητικό μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αφού ολοκληρώσετε το σύνολο της Βιβλιοθήκης θεμάτων. Μια ένδειξη προόδου στον πίνακα ελέγχου θα σας δείχνει πόσο έχετε προχωρήσει, καθώς και ποια θέματα πρέπει να ολοκληρώσετε, για να αποκτήσετε το πιστοποιητικό σας.

Πώς μπορώ να λάβω πιστοποιητικό;

Θα αποκτήσετε το αυθεντικό πιστοποιητικό ολοκλήρωσης από το Digital Workshop, ολοκληρώνοντας όλα τα θέματα καθώς και την τελική εξέταση της πλατφόρμας (έχετε 3 προσπάθειες).

Είναι επίσημο αυτό το πιστοποιητικό; (πολλοί μαθητές ρωτούν αν μπορούν να επικυρώσουν ένα αντίγραφο για το πανεπιστήμιο ή για το Δημόσιο)

Το πιστοποιητικό δεν είναι επίσημο πανεπιστημιακό ή κρατικό πιστοποιητικό. Αναγνωρίζει μια επιτυχημένη πορεία στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων σας.

Πώς θα λάβω το πιστοποιητικό;

Ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού ολοκλήρωσης σε μορφή PDF θα σας σταλεί αυτόματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μόλις ολοκληρώσετε επιτυχώς την τελική εξέταση (έχετε 3 προσπάθειες). Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε λήψη και να εκτυπώσετε το PDF στον "Πίνακα Ελέγχου".

Έχασα το πιστοποιητικό μου. Πώς μπορώ να το λάβω ξανά;

Αφού περάσετε την τελική εξέταση, μπορείτε να επιστρέψετε στον Πίνακα ελέγχου και να κάνετε λήψη του πιστοποιητικού όποτε θέλετε.

Θέμα

Υποστήριξη

Αντιμετωπίζω προβλήματα με τη λειτουργία του site . Σε ποιον θα πρέπει να απευθυνθώ;

Αν έχετε ερωτήσεις ή προβλήματα σχετικά με το site μας, στείλτε μας τα σχόλια σας, χρησιμοποιώντας τη φόρμα "Πείτε μας τα σχόλια σας".

Ποια προγράμματα περιήγησης υποστηρίζονται;

Όλα τα τρέχοντα προγράμματα περιήγησης υποστηρίζουν την πλατφόρμα μας.

Πού μπορώ να συνδεθώ με την κοινότητα;

Μπορείτε να συνδεθείτε με την κοινότητα σε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης: (Twitter, Facebook)

Μπορώ να παρακολουθήσω τα θέματα από το tablet ή το smartphone μου;

Και βέβαια! Η πλατφόρμα είναι βελτιστοποιημένη για όλες τις οθόνες και όλα τα μεγέθη.

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με την πρόσβαση στο μάθημα.

Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία. Στείλτε μας ένα μήνυμα, χρησιμοποιώντας τη φόρμα "Πείτε μας τα σχόλιά σας".

Πώς μπορώ να διαγράψω το λογαριασμό μου και τα δεδομένα λογαριασμού;

Λυπούμαστε που φεύγετε. Επισκεφθείτε το "Το Προφίλ μου" για να διαγράψετε το λογαριασμό σας.