Pogosta vprašanja

Izberite temo

Splošno Teme Nastavitev računa Značke Potrdila Podpora

Tema

Splošno

Kaj je storitev Digitalna Garaža?

Izpopolnite digitalne veščine, ki jih potrebujete za krepitev poslovanja, poklicne poti ali le samozavesti. Poznavalci v storitvi Digitalna Garaža vam bodo pomagali uspeti v spletu. Prednosti storitve lahko izkoristi kdor koli ne glede na raven znanja, cilje ali strokovne izkušnje.

Zakaj je Google predstavil storitev Digitalna Garaža?

Neverjetno je, kako se lahko poveča uspeh samostojnih podjetnikov, podjetij in celotnih panog, ko se uporabniki naučijo čim bolje izkoristiti splet. Želimo, da vsi pridobijo digitalne veščine, ki jih potrebujejo, da izkoristijo prednosti tehnološke revolucije in povečajo svoj uspeh – vključno z vami.

Katera znanja in veščine bom pridobil, ko dokončam usposabljanje?

Pri doseganju novih znanj ni nobenih omejitev! Ko si ogledate videovadnice poznavalcev, ki so bili nekoč v vaši situaciji, boste znali promovirati sebe in svoje podjetje v spletu. Izvedeli boste, kako pritegniti pozornost pravih ljudi in kako čim bolje izkoristiti splet za dosego svojih ciljev.

Kako mi lahko storitev Digitalna Garaža pomaga na poklicni poti in/ali pri poslovanju?

S spletom lahko svoje poslovanje ali poklicno pot okrepite na veliko načinov, če imate ustrezne učitelje, ki vas pri tem vodijo. Naši poznavalci vam bodo pomagali opraviti posamezne korake ali izzive z videovadnicami, dejavnostmi in viri. Učili se boste na podlagi izkušenj in pridobili praktične digitalne veščine, ki jih lahko takoj začnete uporabljati.

Tema

Teme

Kako lahko raziščem teme?

Ali ste že opravili diagnostiko? Če je še niste, je to prvi korak do pridobitve osebnega načrta. Za začetek kjer koli na strani kliknite »Ustvari moj načrt« – trajalo bo samo minuto ali dve. Diagnostiko lahko tudi preskočite in po želji sami raziščete teme v razdelku »Knjižnica« na tem spletnem mestu.

Ali lahko preskočim na druge vadnice?

Seveda! Videovadnice si lahko ogledate v poljubnem vrstnem redu. Ko boste pripravljeni, vam lahko kadar koli pripravimo osebni učni načrt.

Koliko časa imam na voljo za dokončanje vadnice ali teme?

Vadnice in teme lahko dokončujete v svojem tempu. Vsak korak je korak v pravo smer, zato nadaljujte!

Ali je število ogledov posamezne vadnice omejeno?

Omejitve ni. Vadnice in teme lahko dokončate tolikokrat, kot želite.

Ali lahko ustvarim svoj lastni osebni učni načrt?

Da! Pobrskajte po knjižnici tem in ustvarite svoj učni načrt, s katerim boste izboljšali uspešnost v digitalnem svetu.

Kaj je treba storiti za dokončanje teme?

Na koncu vsake teme boste pozvani, da opravite ocenjevanje teme. Če boste uspešno opravili preizkus, si boste prislužili značko za to temo. Odlično!

Ali se lahko lotim več kot ene teme hkrati?

Da. Začnete lahko poljubno število tem, se pomaknete na nove teme in ostale dokončate pozneje. Z indikatorjem napredka na nadzorni plošči boste lažje spremljali svoj napredek.

Ali lahko prenesem vsebino usposabljanja?

To zdaj še ni mogoče, vendar se lahko vedno vrnete v storitev Digitalna Garaža in dostopate do virov, ki jih potrebujete.

Nisem prepričan, ali je vsa vsebina ustrezna zame. Na koga se lahko obrnem?

Če imate kakršna koli vprašanja glede vsebine osebnega načrta, nam pišite prek obrazca v razdelku za stik z nami na tem spletnem mestu.

Ali lahko preskočim dele v učnem načrtu, s katerimi sem že dobro seznanjen?

Za dokončanje posamezne vadnice morate odgovoriti na vprašanja izbirnega tipa na strani vadnice. Če se na kakšno temo dobro spoznate, boste morda lahko odgovorili na vprašanja brez ogleda videoposnetka. Poskusite!

Tema

Nastavitev računa

Kako ustvarim račun?

Ste pripravljeni na učenje? Račun ustvarite tako, da v meniju izberete »Moj profil«.

Kako izbrišem račun?

Žal nam je, da nas zapuščate. Če želite izbrisati svoj račun, v meniju izberite »Moj profil«. Upoštevajte naslednje: Če za prijavo uporabljate račun Google, z izbrisom računa Digitalne Garaže ne boste izbrisali računa Google ali nanj kakor koli vplivali. Če pa boste izbrisali račun Google, boste samodejno izbrisali tudi račun Digitalne garaže in vse podatke, ki so povezani s tem računom.

Kaj je diagnostika?

V storitvi Digitalna Garaža je na voljo več sto virov, ki obravnavajo številne teme, s katerimi boste lažje uspeli v spletu. Vendar vam ni treba raziskati vseh – ustvarili bomo vaš osebni učni načrt, ki vključuje samo teme, ki jih potrebujete. Kjer koli na spletnem mestu kliknite »Ustvari moj načrt« in navedite svoje cilje. Tako bomo točno vedeli, kaj moramo vključiti v vaš osebni načrt. Če se želite naučiti še kaj drugega, kar ni vključeno v vaš načrt, lahko seveda raziščete tudi druge teme.

Kako spremenim podatke v svojem računu?

Za urejanje podatkov v računu izberite možnost »Moj profil«.

Tema

Značke

Kaj je značka?

Značka je digitalno priznanje, ki ga prejmete, ko uspešno zaključite temo v storitvi Digitalna Garaža. To je nagrada, s katero se lahko pohvalite pred družino in prijatelji (ter šefom). Značke so del storitve openbadges.org.

Kako zbiram značke?

Značke zbirate tako, da dokončate vse učne ure v posamezni temi in uspešno opravite končno ocenjevanje za posamezno temo.

Kako lahko uporabim značko?

Značke lahko delite s sodelavci, prijatelji in strankami na družbenih omrežjih ter tako dokažete svoje na novo pridobljene veščine. Čas je, da se pohvalite!

Tema

Potrdila

Kaj je potrdilo?

Potrdilo je pristni dokument, ki ga overi urad za interaktivno oglaševanje (IAB) in dokazuje, da ste dokončali vse teme v storitvi Digitalna Garaža. S tem potrdilom lahko svojim strankam, delodajalcem, učiteljem in prijateljem dokažete svoje poznavanje digitalnega sveta – zato se vrnite v knjižnico tem in nadgradite svoje znanje.

Kdo zagotovi potrdilo?

Potrdilo vam bomo poslali prek e-pošte, ko boste dokončali vse teme v knjižnici. Indikator na nadzorni plošči prikazuje vaš napredek in teme, ki jih morate dokončati, da si prislužite potrdilo.

Kako lahko pridobim potrdilo?

Pristno potrdilo si boste prislužili, ko dokončate vse teme v storitvi Digitalna Garaža.

Ali ima potrdilo uradno veljavo? (Veliko študentov sprašuje, ali lahko kopijo potrdila overijo za univerzo ali vladni organ.)

Potrdilo ni uradno potrdilo za univerzo ali vladni organ. Priznava le dobro opravljeno delo pri pridobivanju digitalnih veščin.

Po koliko urah usposabljanja je mogoče običajno pridobiti potrdilo?

Odlična prednost storitve Digitalna Garaža je, da lahko vsak napreduje v svojem tempu. Nekateri uporabniki vse teme dokončajo v 8 urah, drugi pa si za dokončanje vzamejo več mesecev. Ugotovili smo, da uporabniki v povprečju pridobijo potrdilo o dokončanju vseh tem v približno 8 urah.

Kako dobim potrdilo?

Ko opravite končni preizkus, vam sistem prek e-pošte samodejno pošlje kopijo potrdila v obliki PDF. Dokument PDF lahko po želji prenesete in natisnete.

Izgubil sem potrdilo. Kje ga lahko znova prejmem?

Ko opravite končni preizkus, se lahko kadar koli vrnete na nadzorno ploščo in prenesete potrdilo.

Tema

Podpora

Spletno mesto ne deluje pravilno. Na koga se lahko obrnem?

Če imate kakršna koli vprašanja ali težave v zvezi z našim spletnim mestom, nam pišite prek obrazca za stik z nami.

V katerih brskalnikih je platforma podprta?

Platforma je podprta v trenutnih različicah vseh brskalnikov.

Ali lahko usposabljanje opravljam v tabličnem računalniku ali pametnem telefonu?

Da! Platforma je optimizirana za vse zaslone in velikosti.

Kako lahko izbrišem svoj račun in podatke v računu?

Žal nam je, da odhajate. Levo zgoraj v meniju izberite »Profil študenta« in tam izbrišite svoj račun. Upoštevajte: Če boste izbrisali račun Google, to ne bo samodejno izbrisalo vašega profila v Digitalni Garaži. In obratno, izbris računa v Digitalni Garaži ne bo izbrisal vašega računa Google.