Честа питања

Одаберите тему

Опште Теме Подешавање налога Значке Сертификати Подршка

Тема

Опште

Шта је Дигитална гаража?

Подсетите се дигиталних вештина које су неопходне за унапређење пословања, напредак у каријери или само јачање самопоуздања. Свакодневни стручњаци у Дигиталној гаражи ће вам помоћи да успете онлајн. Она свакоме може да користи, независно од степена вештине, циљева или претходног знања.

Зашто је Google покренуо Дигиталну гаражу?

Фантастично је колико особе, предузећа и целе економије могу да се развију када људи науче да на најбољи начин користе веб. Желимо да сви имају потребне вештине да би искористили технолошку револуцију и делили тај развој – укључујући вас.

Која знања и вештине ћу стећи по завршетку обуке?

Можете неограничено да се развијате! Када будете одгледали видео водиче од обичних људи – стручњака који су били у вашој ситуацији, развићете вештине за промоцију себе и предузећа онлајн. Научићете како да вас прави људи примете и како да на најбољи начин искористите веб да бисте постигли циљеве.

Како Дигитална гаража може да ми помогне у развоју каријере и/или предузећа?

Постоји много начина да развијете предузеће или каријеру помоћу веба, само је потребно да вам прави учитељи покажу како. Наши стручњаци међу обичним људима ће вам помоћи да пређете сваки корак и решите сваки изазов на путу помоћу видео водича, активности и ресурса. Учићете радећи и стицаћете стварне дигиталне вештине које одмах можете почети да примењујете.

Тема

Теме

Како да започнем неку тему?

Да ли сте већ обавили дијагностику? Ако нисте, то је први корак који морате да обавите како бисте добили лични план. Кликните на „Направи план“ било где на сајту да бисте започели – све траје само неколико минута. Увек можете да прескочите дијагностику и сами истражите теме у одељку „Библиотека“ на сајту.

Могу ли да се пребацујем на различите водиче?

Наравно! Видео водиче можете да гледате било којим редоследом. Када будете спремни, увек ћемо моћи да направимо лични план прилагођен вама.

Колико времена имам да обрадим неки водич или тему?

Водиче и теме можете да обрађујете својим темпом. Сваки корак вас води у правом смеру и зато само наставите!

Да ли је број прегледања водича ограничен?

Не постоји ограничење. Водиче и теме можете да обрађујете онолико пута колико желите.

Могу ли да направим лични план за учење?

Да! Кликните овде да бисте прегледали библиотеку тема и направили сопствени план учења ради побољшавања учинка у дигиталном свету.

Шта је потребно да би се тема обрадила?

На крају сваке теме имате тест за проверу знања. Ако положите, добићете значку за ту тему. Ура!

Могу ли да започнем више од једне теме истовремено?

Да, можете да започнете колико год тема желите, да се пребацујете на нове теме и да друге завршите касније. Ознака напретка на контролној табли ће вам помоћи да пратите напредак.

Могу ли да преузмем садржај предавања?

Не, још увек не можете, али увек можете да се вратите у Дигиталну гаражу и приступите ресурсима који су вам потребни.

Имам недоумице у вези са делом садржаја. Коме би требало да се обратим?

Ако имате питања у вези са садржајем личног плана, пошаљите нам поруку помоћу обрасца у одељку „Контактирајте нас“ на сајту.

Могу ли да прескочим делове плана лекција које добро познајем?

Да бисте довршили сваки од водича, морате да одговорите на питања са више могућих одговора на страни водича. Ако добро познајете тему, можда ћете моћи да одговорите на питања без гледања видеа. Покушајте!

Тема

Подешавање налога

Како да направим налог?

Спремни сте за учење? Направите налог тако што ћете кликнути на „Мој профил“ у менију.

Како да избришем налог?

Жао нам је што одлазите. Изаберите „Мој профил“ у менију да бисте избрисали налог. Имајте у виду да ако користите Google налог за пријављивање, брисањем налога за Дигиталну гаражу нећете избрисати Google налог нити на било који начин утицати на њега. Међутим, ако избришете Google налог, аутоматски ће се избрисати налог за Дигиталну гаражу и сви подаци повезани са тим налогом.

Шта је дијагностика?

У Дигиталној гаражи постоје стотине ресурса о многим темама како бисте лакше успели онлајн. Међутим, не морате све да их истражите – направићемо вам лични план за учење који обухвата само оне теме које су вам потребне. Кликните на „Направи план“ било где на сајту да бисте нам рекли који су ваши циљеви како бисмо знали шта да убацимо у ваш лични план. Наравно, ако видите нешто друго што бисте хтели да научите, а то није обухваћено вашим планом, слободно истражујте.

Како да изменим налог?

Да бисте изменили информације у налогу, изаберите „Мој профил“.

Тема

Значке

Шта је значка?

Значка је дигитално признање које ћете добити када обрадите тему у Дигиталној гаражи. То је награда о којој можете да се хвалите члановима породице и пријатељима (а и шефу)! Значке припадају сајту openbadges.org.

Како да скупљам значке?

Значке скупљате када довршите све лекције у оквиру теме и положите тест за ту тему.

За шта могу да користим значку?

Значке можете да делите са колегама, пријатељима и клијентима на друштвеним мрежама како бисте показали нове вештине које сте стекли. Можете да поставите значку на LinkedIn или да истакнете радну биографију доказом о новостеченим дигиталним вештинама. Време је да почнете да се хвалите!

Тема

Сертификати

Шта је то сертификат?

Сертификат је аутентични документ који сертификује Биро за оглашавање на интернету (Internet Advertising Buraeu, IAB) и који показује да сте обрадили све теме у Дигиталној гаражи. Овај сертификат можете да користите да бисте се хвалили дигиталним вештинама клијентима, запосленима, учитељима и пријатељима – зато идите у библиотеку тема и наставите са учењем!

Ко даје сертификат?

Сертификат ћемо вам послати имејлом након што обрадите целу библиотеку тема. Ознака напретка на контролној табли ће вам показати колико сте одмакли и које теме би требало да обрадите да бисте стекли сертификат.

Како да стекнем сертификат?

Сертификат аутоматски стичете када обрадите све теме у Дигиталној гаражи.

Да ли је сертификат званичан? (многи студенти питају да ли могу да добију сертификовани примерак за универзитет или владу)

Сертификат није званични сертификат за универзитет или владу. Он представља признање за добро обављен посао на развоју дигиталних вештина.

Колико сати је обично потребно да би се добио сертификат?

Добра страна Дигиталне гараже је то што сви могу да иду својим темпом. Неки људи све обаве за 8 сати, а други полако обрађују градиво током неколико месеци. Открили смо да људи у просеку обаве потпуну сертификацију за око 8 сати.

Како да добијем сертификат?

PDF примерак сертификата ће вам аутоматски бити послат имејлом када положите коначни испит. PDF можете да преузимате и штампате по жељи.

Изгубио/ла сам сертификат, где могу поново да га добијем?

Када положите завршни испит, у сваком тренутку можете да се вратите на контролну таблу и преузмете сертификат.

Тема

Подршка

Имам проблема са правилним функционисањем сајта. Коме би требало да се обратим?

Ако имате питања или проблеме у вези са сајтом, назовите нас поруку помоћу обрасца Контактирајте нас у горњем десном углу екрана.

Који прегледачи су подржани?

Сви актуелни прегледачи подржавају нашу платформу.

Где могу да се повежем са заједницом?

Са заједницом можете да се повежете на било ком од следећих друштвених канала: (Twitter, Facebook, Google+)

Могу ли да обрађујем теме на таблету или паметном телефону?

Да! Платформа је оптимизована за све екране и величине.

Имам проблема са приступањем обуци.

Жао нам је што имате проблеме. Пошаљите нам поруку помоћу обрасца Контактирајте нас у горњем десном углу екрана.

Како могу да избришем налог и податке у налогу?

Жао нам је што одлазите. Кликните овде да бисте избрисали налог.