Usein kysytyt kysymykset

Valitse aihe

Yleiset Tilin avaaminen Aiheet Merkit Sertifikaatit Ylläpito

Aihe

Yleiset

Mikä Digital Garage on?

Digital Garagessa voit kehittää digitaalisia taitojasi liiketoimintasi, urasi tai vaikkapa itseluottamuksesi parantamiseksi. Digital Garagen arkipäivän asiantuntijat auttavat sinua menestymään verkossa. Digital Garagessa voit oppia hyödyllisiä taitoja osaamistasostasi, tavoitteistasi tai taustastasi riippumatta.

Miksi Google on perustanut Digital Garagen?

Verkon mahdollisuuksien hyödyntämisellä on hämmästyttävän suuri vaikutus yksilöiden, yritysten ja talouden kasvuun. Haluamme, että kaikki – sinä mukaan lukien – voivat hyötyä teknologian kehityksestä ja osallistua tulevaan kasvuun digitaalisten taitojen avulla.

Mitä tietoja ja taitoja saan koulutuksesta?

Voit kehittää itseäsi ja digiosaamistasi rajattomasti. Ohjevideoidemme arkipäivän asiantuntijat ovat olleet joskus samassa tilanteessa kuin sinä – heidän avullaan opit mainostamaan tekemisiäsi ja yritystäsi verkossa. Kuulet heiltä, miten voit tavoittaa juuri oikeat ihmiset ja hyödyntää verkkoa parhaalla mahdollisella tavalla tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Aihe

Tilin avaaminen

Miten luon tilin?

Valmiina oppimaan? Voit luoda tilin valitsemalla valikosta Oma profiili.

Miten poistan tilini?

Ikävää, että aiot lopettaa tilisi käytön. Voit poistaa tilisi valitsemalla valikosta Oma profiili. Huomaa, että jos käytät Google-tiliä kirjautumiseen, Digital Garage ‑tilin poistaminen ei poista Google-tiliäsi tai vaikuta siihen millään tapaa. Jos taas poistat Google-tilisi, myös Digital Garage ‑tilisi ja siihen liittyvä data poistetaan.

Mitä on diagnostiikka?

Digital Garagessa on valtava määrä ohjeita ja oppeja eri aihealueilta, jotka voivat auttaa sinua menestymään verkossa. Sinun ei kuitenkaan tarvitse tutustua niihin kaikkiin – me järjestämme sinulle henkilökohtaisen oppimissuunnitelman joka kattaa vain sinulle tarpeelliset aiheet. Valitse "Laadi suunnitelma" missä tahansa oletkin sivustolla, jolloin me tiedämme tarkalleen mitä sisällyttää henkilökohtaiseen suunnitelmaasi. Voit tutustua myös muihin sinua kiinnostaviin aiheisiin, vaikka niitä ei olisi sisällytetty suunnitelmaasi!

Aihe

Aiheet

Miten aloitan aiheen läpikäymisen?

Oletko jo kokeillut Diagnostiikka-työkalua? Sen avulla voit luoda henkilökohtaisen suunnitelman oppimisellesi. Klikkaa aluksi sivustomme Luo suunnitelma ‑linkkiä. Suunnitelman luominen vie vain pari minuuttia. Voit myös jättää diagnostiikan väliin ja tutkia aiheita tämän sivuston Kirjasto-osiossa.

Voinko katsoa videoita haluamassani järjestyksessä?

Totta kai! Voit katsoa ohjevideoita aivan missä tahansa järjestyksessä. Kun olet valmis, voimme laatia sinulle henkilökohtaisen oppimissuunnitelman.

Kuinka kauan aikaa oppitunnin tai aiheen suorittaminen vie?

Voit suorittaa oppitunteja ja aiheita omaan tahtiisi. Jokainen askel vie eteenpäin, joten kulje omalla nopeudellasi ja jatka eteenpäin.

Montako kertaa voin suorittaa saman oppitunnin?

Rajoituksia ei ole. Voit suorittaa oppitunteja ja aiheita niin monta kertaa kuin haluat.

Voinko luoda henkilökohtaisen opintosuunnitelman?

Kyllä vain! Aihekokonaisuudet -valikosta voit luoda digitaalista osaamistasi tukevan henkilökohtaisen opintosuunnitelman.

Mitä aiheen suorittaminen edellyttää?

Jokaisen aiheen lopuksi sinua pyydetään tekemään arviointikoe. Jos läpäiset kokeen, saat merkin kyseisen aiheen suorittamisesta. Jipii!

Voinko suorittaa useamman kuin yhden aiheen kerralla?

Kyllä, voit aloittaa niin monta aihetta kuin haluat ja suorittaa ne loppuun haluamassasi järjestyksessä. Voit seurata edistymistäsi hallintapaneelista.

Voinko ladata kurssin sisällön?

Lataaminen ei ole vielä mahdollista, mutta voit palata Digital Garageen katsomaan aineistoa milloin vain.

Voinko jättää väliin sellaiset oppitunnit, joiden aiheet jo osaan?

Oppitunnin suorittaminen edellyttää, että vastaat oppitunnin sivulla oleviin monivalintakysymyksiin. Jos oppitunnin aihe on sinulla jo hallussa, osaat ehkä vastata kysymyksiin katsomatta videota. Kokeile ihmeessä!

Aihe

Merkit

Mikä on merkki?

Merkki on digitaalinen todiste siitä, että olet suorittanut jonkin aiheen kokonaan Digital Garagessa. Se on ikään kuin palkinto, jota voit esitellä vaikkapa perheellesi ja ystävillesi (tai pomollesi). Merkit toimittaa openbadges.org.

Miten merkkejä kerätään?

Saat merkkejä suorittamalla eri aiheiden oppitunteja ja läpäisemällä niihin liittyviä loppuarviointeja.

Aihe

Sertifikaatit

Kuka myöntää sertifikaatin?

Me myönnämme sertifikaatin ja lähetämme sen sinulle sähköpostilla, kun olet suorittanut kaikki aiheet kokonaan. Näet hallintapaneelista edistymisesi ja aiheet, jotka sinun täytyy vielä suorittaa ennen sertifikaatin saamista.

Mitä minun on tehtävä sertifikaatin ansaitsemiseksi?

Saat sertifikaatin, kun olet suorittanut kaikki Digital Garagen aihekokonaisuudet.

Miten sertifikaatti toimitetaan?

PDF-muotoinen sertifikaatti toimitetaan automaattisesti sähköpostilla heti, kun olet suorittanut viimeisen kokeen. Voit halutessasi ladata ja tulostaa PDF-tiedoston.

Sertifikaattini on kadonnut. Miten saan uuden?

Kun olet suorittanut kaikki kokeet, voit palata hallintapaneeliin ja ladata sertifikaattisi milloin tahansa uudelleen.

Aihe

Ylläpito

Mitä selaimia tuette?

Kaikki nykyiset selaimet tukevat sivustoamme.

Voinko suorittaa aiheita myös tabletilla tai älypuhelimella?

Kyllä! Sivusto on optimoitu kaikille laitteille.

Kuinka voin poistaa tilini ja sen sisältämät tiedot?

Onpa ikävää, että lähdet. Valitse valikosta Oma profiili ja poista tilisi. Huomioithan, että Google-tilisi poistaminen ei automaattisesti poista Digital Garage -tiliäsi tai sen tietoja. Vastaavasti Digital Garage -tilin poistamisella ei ole vaikutusta Google-tiliisi.