Имате въпроси? Или коментари? Нека ги обсъдим.

Изберете тема

Общи Теми Настройки на профила Значки Сертифициране Помощ

тема

Общи

Какво представлява Дигиталният гараж?

Преговорете дигиталните умения, за да развиете бизнеса, кариерата или самочувствието си. Специалистите от Дигиталния гараж ще Ви помогнат да успеете онлайн. Всеки може да се възползва, независимо от уменията, целите или квалификацията си.

Защо Google стартира Дигитален гараж?

Удивително е колко силно могат да се развиват хората, бизнесът и цели икономики, когато хората се учат да оползотворяват максимално мрежата. Искаме всички да разполагат с дигиталните умения, които са им необходими, за да се възползват от технологичната революция и да бъдат част от това развитие.

Какви знания и умения ще получа, след като завърша обучението си?

Възможностите за развитието Ви са неограничени! След като гледате видеоуроци от практически специалисти, които ежедневно се справят с проблеми като Вашите, ще усвоите умения, с които да популяризирате себе си и бизнеса си онлайн. Ще научите как да бъдете забелязвани от подходящите хора и как да се възползвате максимално от мрежата, за да постигате целите си.

Как Дигиталният гараж може да помогне за кариерата и/или бизнеса ми?

Можете да развивате бизнеса или кариерата си, като оползотворявате мрежата по много начини, стига да срещнете подходящите учители, които да Ви ги покажат. Специалистите ни ще Ви помагат във всяка стъпка или предизвикателство по пътя чрез видеоуроци, дейности и ресурси. Ще се учите от опита и ще получавате дигитални умения за реалния свят, които можете да прилагате веднага.

тема

Теми

Как да започна обучението по дадена модул или теми?

Преминахте ли вече диагностиката? Ако не сте, това е първата стъпка за получаване на личен план. За да започнете, кликнете върху „Създаване на плана ми“ където и да е на сайта. Това ще отнеме само една – две минути. Винаги можете да пропуснете диагностиката и сами да изследвате темите, като посетите секцията „Библиотека“ на този сайт.

Мога ли да преминавам към различни уроци?

Разбира се! Гледайте видеоуроците в последователност, каквато пожелаете. След като сте готови, винаги можем да съставим личен план специално за Вас.

Колко време отнема завършването на урок или модул?

Можете да преминавате през уроците и темите със свое собствено темпо. Всяка стъпка, която правите, е в правилната посока, затова не спирайте!

Има ли ограничение колко пъти мога да премина даден урок?

Няма такова ограничение. Можете да преминавате уроците и темите колкото пъти поискате.

Мога ли да създам свой личен план за обучение?

Да! Кликнете тук, за да разгледате библиотеката с теми и да създадете свой личен план за обучение, чрез който да стимулирате дигиталната си ефективност.

Какво е необходимо, за да завърша модул?

В края на всяка модул ще бъдете подканени да преминете тест за оценка. Ако се справите успешно, ще спечелите значката за съответната модул. Ура!

Мога ли едновременно да преминавам няколко теми?

Да, можете да започвате колкото теми поискате, да преминавате към нови и по-късно да завършвате останалите. Ще следите напредъка си с помощта на индикатор в таблото Ви за управление.

Мога ли да изтегля съдържанието на курса?

Все още не, но винаги можете да се върнете в Дигиталния гараж, за да получите достъп до необходимите Ви ресурси.

Мога ли да пропускам части от плана с уроци, които познавам добре?

За да завършите всеки урок, трябва на страницата му да отговорите на въпросите с посочени възможности за отговор. Ако сте добре запознати, може да сте в състояние да отговорите на въпросите, без да гледате видеоклипа. Опитайте!

тема

Настройки на профила

Как да създам профил?

Готови ли сте да учите? Създайте си профил, като изберете „Моят профил“ в менюто.

Как да изтрия профила си?

Съжаляваме, че се отказвате. Изберете „Моят потребителски профил“ в менюто, за да изтриете профила си. Моля, имайте предвид, че ако за вход използвате профил в Google, изтриването на профила Ви в Дигитален гараж няма да доведе до изтриването на профила Ви в Google, нито ще го засегне по друг начин. Изтриването на профила Ви в Google обаче автоматично ще изтрие профила Ви в Дигитален гараж и свързаните с него данни.

Какво представлява диагностиката?

В Дигиталния гараж има стотици ресурси, обхващащи огромно количество теми, които да помагат за успеха Ви онлайн. Няма нужда обаче да изследвате всички тях – ще създадем за Вас личен план за обучение, включващ само необходимите Ви теми. Изберете „Създаване на плана ми“ където и да е на сайта, за да споделите с нас целите си, така че да знаем точно какво трябва да включим в личния Ви план. Ако разбира се забележите още нещо, което искате да научите, но не е включено в плана Ви, не спирайте дотук, а продължавайте да изследвате.

Как да променя профила си?

Изберете „Моят потребителски профил“, за да редактирате информацията за него.

тема

Значки

Какво е значка?

Значката е дигитално признание, което ще получите, когато успешно завършите модул в Дигиталния гараж. Това е награда, с която можете да се хвалите пред семейството, приятелите и началника си! Значките принадлежат на openbadges.org.

Как мога да събирам значки?

Събирате значки, като завършвате всички уроци в дадена модул и се справяте успешно с крайната оценка по тази модул.

За какво мога да използвам значката?

Значките могат да се споделят с колеги, приятели и клиенти в социалните мрежи, за да демонстрирате уменията, които сте получили. Можете да добавите значка в LinkedIn или да подплатите автобиографията си с доказателство за новопридобитите си дигитални умения. Започнете да приемате похвали!

тема

Сертифициране

Какво е сертификат?

Сертификатът е автентичен документ, издаван от Бюрото за интернет рекламиране (IAB), който показва, че сте завършили всички теми в Дигитален гараж. Можете да използвате този сертификат, за да се хвалите с майсторските си дигитални умения пред клиенти, служители, учители и приятели. Така че отворете библиотеката с модули и продължавайте да учите!

Кой предоставя сертификата?

Ще Ви изпратим сертификата по имейл, след като завършите цялата библиотека с теми. Индикатор за напредъка в таблото Ви за управление ще Ви показва колко далеч сте стигнали и какви теми трябва да завършите, за да спечелите сертификата си.

Как мога да получа сертификат?

Ще получите автентичен сертификат, когато завършите всички теми в Дигиталния гараж.

Официален ли е сертификатът? (Много учащи питат дали могат да заверят копие за университет или държавните органи)

Сертификатът не е официален документ, който може да послужи пред университет или държавен орган. Той е признание за добре свършена работа в изграждането на дигиталните Ви умения.

Колко часа обикновено отнема сертифицирането?

Предимството на Дигиталния гараж е, че всеки може да напредва със собствено темпо. Някои хора се справят за няколко дни, докато други отделят по няколко месеца, без да бързат.

Как да получа сертификата?

След като се справите успешно с последния тест, автоматично ще Ви бъде изпратен по имейл PDF файл със сертификата. Можете да го изтегляте и отпечатвате по свое желание.

Загубих сертификата си. Къде мога да го получа отново?

След като се справите успешно с последния тест, можете по всяко време да се върнете в таблото си за управление, за да изтеглите сертификата си.

тема

Помощ

Кои браузъри се поддържат?

Всички сегашни браузъри поддържат платформата ни.

Къде мога да се свържа с общността?

Можете да се свържете с общността в който и да е от следните социални канали: Twitter, Facebook, Google+.

Мога ли да преминавам темите от таблета или смартфона си?

Да! Платформата е оптимизирана за всички екрани и размери.

Как мога да изтрия профила си и данните в него?

Съжаляваме, че ни напускате. Кликнете тук, за да изтриете профила си.