Основи на дигиталния маркетинг - Google Дигитален гараж
certification
Включва сертифициране

Основи на дигиталния маркетинг

Научете основните положения на дигиталния маркетинг и развийте бизнеса или кариерата си.

  • partner logo
  • partner logo
  • partner logo
Основи на дигиталния маркетинг

Всичко за този курс

Усвоете основите на дигиталния маркетинг чрез безплатния ни курс, акредитиран от Бюрото за интерактивна реклама (IAB). Налични са 26 модула, създадени от инструктори от Google, които разполагат с множество практически упражнения и примери от реалния свят и ще Ви помогнат да превърнете знанията си в действия.

Подробности за курса reorder Модули: 26 access_time Часове: 40 Начално ниво Безплатно
Функции на курса
  • Акредитирано от IAB;
  • Видеоуроци;
  • Неограничен достъп;
  • Официално сертифициране.

Защо да се сертифицирате

Защо да се сертифицирате

Подобрете автобиографията си

Accordion aria label е затворен

Сертифицирането показва на работодателите, че сте наясно с основните концепции в сферата на дигиталния маркетинг. Освен това можете да добавите придобитата квалификация към автобиографията си, както и лесно да я качите в потребителския си профил в LinkedIn.

Намерете работа

Accordion aria label е затворен

Сертифицирането показва, че притежавате действителни дигитални умения и сте мотивирани да учите: две ключови качества в съвременния бизнес свят. Като демонстрирате тези качества, можете да подобрите шансовете си да намерите желаната от Вас работа.

Развийте кариерата си

Accordion aria label е затворен

Подобряването на дигиталните Ви умения може да Ви помогне да намерите работа, да получите повишение или да започнете изцяло нова кариера.

Начин на работа

Завършете всички 26 модула

Придобивайте нови умения чрез нашите кратки видеоуроци и след това проверявайте знанията си с бърз тест.

Положете последния изпит

Преминете успешно последния изпит с 40 въпроса и се сертифицирайте.

Споделете сертификата си

Изтеглете и представете новата си квалификация в LinkedIn и в автобиографията си.

Модули (26)

Умения, които ще придобиете

insert_chart_outlined

Анализ и статистика за данни

В това въведение в Google Анализ ще Ви покажем как да събирате и анализирате потребителски данни и да ги превръщате в статистика с практическо приложение.

timeline

Бизнес стратегия

Научете как да задавате ясни цели и да ги управлявате, да сегментирате аудитории и да анализирате данни, за да подобрите резултатите си в онлайн маркетинга.

chrome_reader_mode

Маркетинг чрез съдържание

Научете как да повишите информираността за марката и да получавате повече реализации, като създавате и разпространявате съдържание с висока стойност сред потенциалните си клиенти.

picture_in_picture

Дисплейно рекламиране

Направете така, че да Ви забележат онлайн, като определите правилните аудитории, рекламни мрежи и стратегии за дисплейните си реклами.

shopping_basket

Електронна търговия

Всички стратегии и инструменти, които са Ви необходими за изграждането на един онлайн магазин, за ефективните продажби онлайн, както и за оптимизирането на практическата работа на потребителите.

mail_outline

Имейл маркетинг

Усвоете основните положения на имейл маркетинга, включително как да проследявате отговорите, да създавате прости целеви страници и да използвате двувариантно тестване.

person_pin_circle

Местен маркетинг

Достигайте и ангажирайте потенциалните клиенти в близост до Вас, като използвате местни директории и мобилен маркетинг и като изграждате присъствие в местното търсене.

phone_android

Мобилни устройства

Научете какви са разликите между мобилни сайтове и приложения и разработете най-ефективните стратегии за SEO и рекламиране за мобилни устройства.

find_in_page

SEM

В това въведение в Google Ads ще научите с какви инструменти за проучване разполагате, както и как да избирате ключовите си думи и да оптимизирате кампаниите си за по-добра възвращаемост.

pageview

Оптимизиране за търсещи машини (SEO)

Разберете разликите между органично и платено търсене, научете как да разработите най-ефективния план за SEO и да оптимизирате уеб страниците си, така че потребителите по-лесно да намират съдържание на тях.

textsms

Социални медии

Разберете как да откриете правилните сайтове за социални мрежи, да създавате отлично съдържание, което ще се хареса на потребителите, и да измервате успеха си.

play_circle_outline

Видео

Открийте как можете да интегрирате видео в онлайн стратегия, създавайте видеореклами при определен бюджет и направете така, че да ги виждат правилните хора.

important_devices

Оптимизиране за мрежата

Определете правилните дигитални канали, които ще Ви помогнат да постигнете бизнес целите си и да създадете по-добра практическа работа на потребителите.

Примери за успешна работа

Над 300 000 човека вече получиха тази квалификация и я използват, за да развиват и подобряват кариерите си.

Често задавани въпроси

Как да започна обучението по дадена модул или теми?

Accordion aria label е затворен

Преминахте ли вече диагностиката? Ако не сте, това е първата стъпка за получаване на личен план. За да започнете, кликнете върху „Създаване на плана ми“ където и да е на сайта. Това ще отнеме само една – две минути. Винаги можете да пропуснете диагностиката и сами да изследвате темите, като посетите секцията „Библиотека“ на този сайт.

Мога ли да преминавам към различни уроци?

Accordion aria label е затворен

Разбира се! Гледайте видеоуроците в последователност, каквато пожелаете. След като сте готови, винаги можем да съставим личен план специално за Вас.

Колко време отнема завършването на урок или модул?

Accordion aria label е затворен

Можете да преминавате през уроците и темите със свое собствено темпо. Всяка стъпка, която правите, е в правилната посока, затова не спирайте!

Има ли ограничение колко пъти мога да премина даден урок?

Accordion aria label е затворен

Няма такова ограничение. Можете да преминавате уроците и темите колкото пъти поискате.

Мога ли да създам свой личен план за обучение?

Accordion aria label е затворен

Да! Кликнете тук, за да разгледате библиотеката с теми и да създадете свой личен план за обучение, чрез който да стимулирате дигиталната си ефективност.

Какво е необходимо, за да завърша модул?

Accordion aria label е затворен

В края на всяка модул ще бъдете подканени да преминете тест за оценка. Ако се справите успешно, ще спечелите значката за съответната модул. Ура!

Мога ли едновременно да преминавам няколко теми?

Accordion aria label е затворен

Да, можете да започвате колкото теми поискате, да преминавате към нови и по-късно да завършвате останалите. Ще следите напредъка си с помощта на индикатор в таблото Ви за управление.

Мога ли да изтегля съдържанието на курса?

Accordion aria label е затворен

Все още не, но винаги можете да се върнете в Дигиталния гараж, за да получите достъп до необходимите Ви ресурси.

Мога ли да пропускам части от плана с уроци, които познавам добре?

Accordion aria label е затворен

За да завършите всеки урок, трябва на страницата му да отговорите на въпросите с посочени възможности за отговор. Ако сте добре запознати, може да сте в състояние да отговорите на въпросите, без да гледате видеоклипа. Опитайте!

Вижте всички често задавани въпроси
Започнете днес и получете сертификат по „Основи на дигиталния маркетинг“ Започнете курса