Veelgestelde vragen

Selecteer een onderwerp

Algemeen Lesbibliotheek Account aanmaken Badges Het Certificaat Hulp

Onderwerp

Algemeen

Wat is Digitaal Atelier van Google?

Verbeter de digitale vaardigheden die u nodig heeft om uw bedrijf, uw carrière of simpelweg uw zelfvertrouwen verder te ontwikkelen. De experts van Digitaal Atelier kunnen u helpen om online succes te behalen. Iedereen kan van deze nieuwe digitale leeromgeving profiteren, ongeacht kennisniveau, doelen of achtergrond.

Waarom is Google gestart met Digitaal Atelier?

We willen graag dat iedereen, ook u, over de digitale vaardigheden beschikt die nodig zijn om te kunnen profiteren van de technologische revolutie.

Welke kennis en vaardigheden doe ik tijdens mijn training op?

Uw ontwikkeling kent geen grenzen! Bekijk videotrainingen van experts en ontwikkel vaardigheden om uzelf en uw bedrijf online te promoten. U leert hoe u door de juiste mensen wordt opgemerkt en hoe u internet optimaal kunt benutten om uw doelen te bereiken.

Hoe kan Digitaal Atelier me helpen met mijn loopbaan en/of bedrijf?

Er zijn zo veel manieren waarop u internet kunt gebruiken om meer kansen te creëren voor uw bedrijf of loopbaan. U heeft alleen iemand nodig die u laat zien hoe u dit kunt bereiken. Onze experts helpen u bij elke stap en elk probleem dat u tegenkomt. U doet ervaring op en ontwikkelt handige digitale vaardigheden die u direct kunt toepassen.

Onderwerp

Lesbibliotheek

Hoe ga ik aan de slag met een of meer onderwerpen?

Heeft u de vragenlijst ingevuld? Dat is de eerste stap die als basis dient voor uw persoonlijke lesplan. Klik op een willekeurige pagina op de site op 'Mijn plan maken' om te beginnen. Dit kost slechts een paar minuten. U kunt de vragenlijst ook overslaan en zelf onderwerpen uitzoeken in het gedeelte lesbibliotheek op deze site.

Kan ik trainingen in willekeurige volgorde kiezen?

Absoluut. Bekijk de lesvideo's in de volgorde die u wilt. Als u zover bent, kunnen we altijd een persoonlijk lesplan voor u opstellen.

Hoeveel tijd heb ik om een training of onderwerp af te ronden?

U kunt lessen en onderwerpen in uw eigen tempo afronden. Elke stap is er een in de goede richting, dus ga zo door!

Geldt er een limiet voor het aantal keer dat ik een training kan volgen?

Er zijn geen limieten. U kunt lessen en onderwerpen zo vaak volgen als u wilt.

Kan ik mijn eigen persoonlijke lesplan opstellen?

Jazeker. Klik hier als u door het Lesbibliotheek wilt navigeren en uw eigen lesplan wilt opstellen om uw digitale vaardigheden te verbeteren.

Wat moet ik doen om een onderwerp af te ronden?

Aan het einde van elk onderwerp wordt u gevraagd om enkele evaluatievragen te beantwoorden. Als u slaagt, verdient u de badge voor het onderwerp. Goed gedaan!

Kan ik meerdere onderwerpen tegelijk bekijken?

Ja, u kunt aan zo veel onderwerpen beginnen als u wilt, verdergaan met nieuwe onderwerpen en de andere onderwerpen later afronden. Aan de hand van de voortgangsindicator op het dashboard kunt u uw voortgang bijhouden.

Kan ik de lescontent ook downloaden?

Nee, dat is op het moment niet mogelijk. U kunt altijd teruggaan naar de Digitale Werkplaats om de gewenste trainingen en onderwerpen te bekijken.

Kan ik delen van het lesplan overslaan als ik deze al goed beheers?

U kunt elke les afronden door de meerkeuzevragen te beantwoorden op de lespagina. Als u bepaalde aspecten al goed beheerst, kunt u de vragen beantwoorden zonder de video te bekijken.

Onderwerp

Account aanmaken

Hoe maak ik een account?

Klaar om te beginnen? U maakt een account aan door in het menu 'Mijn profiel' te selecteren.

Hoe verwijder ik mijn account?

Jammer dat u weggaat. Selecteer 'Mijn profiel' in het menu om uw account te verwijderen. Als u een Google-account gebruikt om in te loggen, wordt uw Google-account niet verwijderd als u uw account voor Digitaal Atelier verwijdert. Het verwijderen van uw account voor Digitaal Atelier zal ook geen invloed hebben op uw Google-account. Als u echter uw Google-account verwijdert, worden uw account voor Digitaal Atelier en alle bijbehorende gegevens automatisch verwijderd.

Wat is de diagnostische test?

Digitaal Atelier bevat honderden hulpbronnen met relevante informatie over onderwerpen die u kunt gebruiken om online betere resultaten te behalen. Maar u hoeft niet elk onderwerp uit te diepen. We stellen een persoonlijk lesplan voor u op met alleen onderwerpen die voor u relevant zijn. Klik op een willekeurige plek op de site op 'Mijn persoonlijk lesplan voorbereiden' om uw doelen te beschrijven, zodat we precies weten wat we in uw persoonlijke lesplan moeten opnemen. Als u echter iets anders ziet dat u wilt leren en dat geen deel uitmaakt van uw plan, bekijk dan gerust ook andere onderwerpen.

Hoe pas ik mijn account aan?

U kunt uw accountgegevens bewerken door 'Mijn profiel' te selecteren.

Onderwerp

Badges

Wat is een badge?

Een badge is een digitale onderscheiding die u ontvangt wanneer u een onderwerp heeft afgerond in Digitaal Atelier. Badges zijn afkomstig van openbadges.org.

Hoe verzamel ik badges?

U verzamelt badges door alle lessen binnen een onderwerp af te ronden en vervolgens ook de evaluatievragen te beantwoorden.

Onderwerp

Het Certificaat

Wie verstrekt het certificaat?

U kunt het certificaat downloaden wanneer u de lesbibliotheek volledig hebt afgerond. De voortgangsindicator op het dashboard geeft aan hoe ver je bent en welke onderwerpen je nog moet afronden om uw certificaat te halen.

Hoe kan ik in aanmerking komen voor een certificaat?

U ontvangt een origineel certificaat als u alle onderwerpen binnen Digitaal Atelier afrondt.

Hoeveel uur kost het gemiddeld om een certificaat te behalen?

Het grote voordeel van Digitaal Atelier is dat iedereen zijn eigen tempo kan bepalen. Sommige mensen weten in 8 uur het materiaal door te werken, anderen nemen hun tijd en doen er maanden over. We hebben vastgesteld dat mensen hun certificaat gemiddeld in ongeveer 8 uur behalen.

Hoe ontvang ik het certificaat?

Als u de eindtest heeft gehaald kunt u het certificaat downloaden vanuit uw dashboard. U kunt daarna de pdf printen.

Ik ben mijn certificaat kwijt. Waar kan ik het opnieuw opvragen?

Als u de eindtest heeft gehaald, kunt u uw certificaat downloaden via het dashboard.

Onderwerp

Hulp

Ik ondervind problemen met de site. Met wie kan ik contact opnemen?

Als u vragen of problemen heeft met betrekking tot onze site, kunt u ons hierover een bericht sturen via het contactformulier. U kunt dit vinden via de menubalk, links bovenaan, waar u op Contact klikt.

Welke browsers worden ondersteund?

In principe kunt u alle browsers gebruiken.

Hoe kan ik in contact komen met de community?

Je kunt via de volgende socialmediakanalen in contact komen met de community: Twitter en Facebook.

Kan ik de onderwerpen bekijken op mijn tablet of smartphone?

Jazeker. Het platform is geoptimaliseerd voor alle schermen en formaten.

Hoe kan ik mijn account en accountgegevens verwijderen?

Jammer dat u niet verdergaat. U kunt uw account verwijderen door in het menu 'Mijn profiel' te selecteren. Als u uw Google-account verwijdert, betekent dat niet dat uw Digitale Werkplaats-account of gegevens die aan dit account zijn gekoppeld, automatisch worden verwijderd. Als u uw Digitale Werkplaats-account verwijdert, blijft uw Google-account gewoon behouden.