Întrebări frecvente

Alege un subiect

General Module Setarea contului Insigne Certificate Ajutor

Subiect

General

Ce este Atelierul Digital?

Atelierul Digital este o inițiativă Google pentru a crește abilitățile digitale ale tinerilor și nu numai. Acest proiect are loc simultan în mai multe țări din Europa, România fiind una dintre ele. Aici poți să îți perfecționezi abilitățile de lucru în online pentru a-ți crește compania, cariera sau pur și simplu încrederea în forțele proprii. Specialiștii de la Atelierul Digital te vor ajuta să te bucuri de succes online. Oricine poate profita de această platformă, indiferent de nivelul abilităților, de obiective sau de cunoștințele anterioare.

De ce a lansat Google Atelierul Digital?

Ca să profite la maximum de mediul online, oamenii, companiile și economiile se pot dezvolta într-un ritm uimitor. Ne dorim ca toată lumea să dobândească abilități de a lucra în mediul online ca să beneficiezi de revoluția tehnologică și să te dezvolți în acelasi timp pe plan personal.

Ce cunoștințe și abilități o să am după ce termin modulele?

Te poți dezvolta fără limite sau bariere! După ce urmărești tutorialele video oferite de specialiștii noștri, vei dobândi abilitățile necesare pentru a te promova online atât pe tine, cât și compania ta sau cea la care lucrezi. Vei învăța cum să te faci remarcat de persoanele potrivite și cum să găsești oportunități în mediul online pentru a-ți îndeplini obiectivele.

Cum mă ajută Atelierul Digital să-mi dezvolt cariera și/sau compania?

Există o mulțime de moduri în care poți folosi mediul online pentru a-ți dezvolta compania sau cariera, cu condiția să ai specialiști care să îți arate cum să faci asta. Experții noștri te vor îndruma la fiecare pas cu pas, prin tutoriale video, activități sau resurse. Vei învăța experimentând practic și vei dobândi cunoștințe de lucru în mediul online, pe care vei putea începe să le aplici imediat.

Subiect

Module

Cum pot parcurge un subiect sau modul?

Ai participat la testarea cunoștințelor? Dacă nu, acesta este primul pas pe care trebuie să-l pentru a primi planul personalizat. Dai clic pe „Creează-mi un plan” oriunde pe site pentru a începe; va dura numai câteva minute. Dacă dorești, poți să sari peste testarea cunoștințelor și să explorezi singur modulele și subiectele. Pentru aceasta, accează secțiunea „Arhivă” de pe site.

Pot trece de la un tutorial la altul?

Sigur că da! Poți urmări tutorialele video în orice ordine dorești. Când ești pregătit, îți vom crea un plan de învățare personalizat pentru tine.

Cât timp am la dispoziție pentru a parcurge un tutorial sau un modul?

Poți parcurge tutorialele și modulele în ritmul propriu. Fiecare pas te va duce în direcția aleasă de tine, deci nu te opri!

De câte ori pot vizualiza un tutorial?

Numărul vizualizărilor nu este limitat. Poți parcurge tutorialele și modulele de câte ori dorești.

Pot crea din dashboard un plan personalizat de învățare pentru mine?

Da! Întoarce-te la meniul principal pentru a accesa arhiva cu module și pentru a-ți crea propriul plan de învățare, cu ajutorul căruia poți crește prezența și performanța ta în mediul online.

Ce trebuie să fac pentru a finaliza un modul?

La finalul fiecărui modul, ți se va solicita să susții un test de evaluare. Dacă îl promovezi, vei obține insigna pentru modulul respectiv. Ura!

Pot parcurge mai multe module în același timp?

Da, poți începe oricâte module dorești, să treci la altele noi sau să le finalizezi mai târziu. În dasboardul tău va apărea un indicator care te va ajuta să urmărești stadiul în care te afli la fiecare modul.

Pot să descarc materialele de curs?

Încă nu, însă poți reveni oricând în Atelierul Digital ca să accesezi resursele necesare.

Pot să trec peste anumite părți ale planului de lecție, dacă le cunosc deja foarte bine?

Pentru a finaliza fiecare tutorial, trebuie să răspunzi la întrebările cu variante multiple din pagina respectivă. Dacă domeniul sau subiectul respectiv ți se pare deja cunoscut, poți răspunde la întrebări fără a urmări videoclipul. Trebuie doar să încerci!

Subiect

Setarea contului

Cum pot crea un cont?

Ești gata să înveți? Creează un cont selectând „Profilul meu” din meniu.

Cum pot să îmi șterg contul?

Ne pare rău că renunți. Selectează „Profilul meu” din meniu pentru a-ți șterge contul. Dacă folosești un cont Google pentru a te conecta și dacă îți ștergi contul Atelierul Digital, Contul Google nu va fi șters sau afectat într-un alt mod. Cu toate acestea, dacă ștergi contul Google, atunci și contul Atelierul Digital și toate datele asociate vor fi șterse automat.

De ce trebuie să îmi testez cunoștințele mai întâi?

Atelierul Digital cuprinde sute de resurse care acoperă o mulțime de subiecte și module cu ajutorul cărora te poți bucura de succes online. Nu este nevoie să le explorezi pe toate, daca nu vrei asta. Noi vom crea pentru tine un plan personalizat de învățare, care va acoperi numai subiectele de care simți că ai nevoie. Dai click pe „Crează-mi un plan” oriunde pe site și spune-ne care sunt obiectivele tale ca să știm exact ce să includem în planul personalizat. Desigur, dacă vezi și alte subiecte sau module pe care ai vrea să le parcurgi, dar care nu sunt incluse în planul tău, nu ezita să le explorezi.

Cum pot să îmi modific contul?

Selectează secțiunea „Profilul meu” pentru a modifica ce informații dorești în contul tău.

Subiect

Insigne

Ce este un badge?

Un badge este un semn de recunoaștere și apreciere în format digital, pe care îl primești atunci când finalizezi un modul din Atelierul Digital. Acesta este o diploma pe care o poți adauga în CV-ul tău și pe care o poți arăta prietenilor, colegilor (și șefului!). Badge-urile aparțin site-ului openbadges.org.

Cum pot obține un badge?

Badge-urile se obțin după ce parcurgi toate lecțiile din cadrul unui modul și finalizezi cu succes evaluarea pentru modulul respectiv.

La ce pot folosi un badge?

Poți să arăți badge-ul colegilor, prietenilor și clienților de pe rețelele de socializare pentru a le demonstra că ai dobândit abilități noi. Poți să adăugi badge-ul pe LinkedIn sau să îl pui în CV-ul tău ca dovadă a competențelor de lucru în mediul online pe care le-ai dobândit recent. Este timpul să arăți ce poți!

Subiect

Certificate

Ce este un certificat?

Un certificat este un document autentic autorizat de Internet Advertising Bureau (IAB), care demonstrează că ai finalizat toate subiectele din Atelierul Digital. Poți folosi această certificare pentru a-ți prezenta cunoștințele în domeniul digital pentru clienți, angajatori, profesori și prieteni. Accesează, deci, arhiva de module și învață în continuare!

Cine oferă certificatul?

Îți vom trimite certificatul prin e-mail după ce parcurgi în întregime arhiva de module. În dashboard va apărea un indicator care va arăta statusul modulelor și subiectele pe care trebuie să le finalizezi pentru a primi certificatul.

Ce trebuie să fac pentru a primi un certificat?

Vei primi un certificat autentic dacă finalizezi toate modulele din Atelierul Digital.

Certificatul este oficial? (mulți studenți întreabă dacă pot folosi o copie autorizată pentru universitate sau guvern)

Acest certificat nu este unul oficial, precum cele eliberate de universități sau guvern. Prin acesta îți este recunoscută perfecționarea competențelor de lucru în mediul digital.

În general, câte ore sunt necesare pentru a obține certificatul?

Atelierul Digital oferă tuturor utilizatorilor posibilitatea de a învăța în ritmul propriu. Anumite persoane parcurg subiectele în doar 8 ore, în timp ce altele alocă mai multe luni. Am constatat că, în medie, utilizatorii parcurg toate subiectele pentru certificare în 8 ore.

Cum pot obține certificatul?

Îți vom trimite automat prin e-mail o copie în format PDF a certificatului după ce promovezi testul final. Poți să descarcă și să imprimi fișierul PDF dacă dorești.

Mi-am pierdut certificatul. De unde îl pot descărca din nou?

După ce promovezi testul final, poți reveni la dashboard, de unde poți descărca oricând certificatul.

Subiect

Ajutor

Site-ul nu funcționează bine. Cu cine ar trebui să discut?

Dacă ai întrebări sau probleme legate de site, trimite-ne un mesaj prin intermediul formularului de contact.

Ce browsere pot folosi?

Toate browserele actuale sunt compatibile cu platforma noastră.

Unde pot intra în legătură cu comunitatea?

Poți intra în legătură cu comunitatea noastra prin: Twitter, Facebook, Google+.

Pot parcurge subiectele de pe tabletă sau smartphone?

Da! Platforma este optimizată pentru toate ecranele și dimensiunile.

Am întâmpinat probleme la accesarea cursului.

Ne pare rău pentru inconvenient. Te rugăm să ne trimiți un mesaj prin intermediul formularului de contact.

Cum pot să-mi șterg contul și datele contului?

Ne pare rău că ne părăsești. Îți poți șterge contul din secțiunea „Profilul meu”.