Conectează-te
Meniul principal din antet Acasă Module disponibile Pentru studenți Mai mult arrow_drop_down Instrumente Întrebări frecvente Feedback Growth Engine
Începe acum

Materiale suplimentare

În această secțiune, sunt disponibile câteva materiale suplimentare care vă vor îmbogăți cunoștințele despre mediul digital. Aceste videoclipuri nu fac parte din setul general de instruire pentru a obține certificarea oferită de Atelierul Digital Google, ci constituie o oportunitate de a explora și alte subiecte interesante.

Colaborarea în cloud

SUBIECTUL URMĂTOR
{[ ((showTranscript) ? 'ASCUNDEȚI' : 'AFIȘAȚI TRANSCRIEREA') ]}
Tot mai multe companii online au acum acoperire globală, deci este din ce în ce mai simplu să interacționeze cu utilizatorii din diferite fusuri orare sau locații.

Programele software cloud vă ajută să colaborați cu alte persoane în timp real, fie că sunt în aceeași încăpere, fie pe un alt continent. Să aflăm ce avantaje vă poate aduce lucrul în cloud, precum și câteva recomandări și contraindicații.

Platformele de colaborare în cloud, precum G Suite si Office 365, vă ajută să permiteți accesul, să modificați și să colaborați cu alte persoane pe aceleași proiecte. Datorită colaborării în cloud pe documente text, foi de calcul și prezentări, puteți să adăugați conținut, să îl modificați și să discutați pe baza acestuia în timp real, chiar și când alte persoane lucrează cu documentele respective.

Să luăm ca exemplu o echipă care dezvoltă un proiect spațial cu ingineri din întreaga lume. Întrunirile în persoană sunt excelente, dar nu sunt mereu posibile. Ca atare, ei lucrează în cloud pe documente, economisind timp și bani. Fiecare persoană implicată poate avea un nivel de acces necesar pentru rolul său, de la permisiuni de consultare la cele de modificare.

În absența serviciilor cloud, fiecare membru ar lucra individual la un document, după care l-ar transmite următoarei persoane și așa mai departe, cauzând întârzieri considerabile. Ca alternativă, fiecare membru al echipei poate crea câte o nouă versiune a documentului pentru modificare, însă editările ar fi greu de urmărit și nimeni nu ar ști care este cea mai recentă versiune. Ambele variante sunt ineficiente și necesită foarte mult timp.

Lucrul în cloud vă ajută să economisiți timp și bani și le oferă tuturor colaboratorilor transparență asupra proiectului. Membrii pot accesa informațiile de pe laptop, de pe tabletă sau chiar de pe smartphone, oricând doresc.

Avantajele colaborării în cloud sunt clare. Înainte de a începe însă, haideți să vedem cum puteți profita la maximum de aceste platforme:

Atunci când lucrați în cloud, este esențial să aveți o conexiune bună la internet, pentru a evita întreruperile.

Opțiunile de lucru offline nu sunt întotdeauna activate în mod prestabilit, deci activați-le pentru a nu pierde modificările nesalvate și pentru a vă continua lucrul chiar și când nu sunteți conectat la internet.

Examinați nivelul de acces al fiecărui utilizator la documentele din cloud, pentru a colabora fără probleme. Unii dintre ei au nevoie de acces de modificare la un document, în timp ce alții au nevoie doar de acces pentru a comenta sau a vedea fișierele.

În cele din urmă, este important să stabiliți o convenție de nume ușor de recunoscut de către toți membrii echipei.

Să analizăm studiul de caz al unei companii care a folosit colaborarea în cloud pentru a-și eficientiza munca.

Acum știți care sunt avantajele colaborării în cloud și cunoașteți câteva dintre cele mai bune practici. Gândiți-vă cum vă poate ajuta această opțiune să vă sporiți productivitatea online.
{[ ((showTranscript) ? 'ASCUNDEȚI' : 'AFIȘAȚI TRANSCRIEREA') ]}
Fie că vă conectați cu un coleg care lucrează de acasă sau cu o echipă aflată în altă țară, colaborarea în cloud este o modalitate practică de a vă îmbunătăți experiența de lucru. În acest videoclip, vom prezenta modul în care colaborarea în cloud poate economisi timp și vom enumera o serie de lucruri recomandate sau interzise atunci când lucrați în acest mod.
SUBIECTUL URMĂTOR
ÎNAPOI SUBIECTUL URMĂTOR