Conectează-te
Meniul principal din antet Acasă Module disponibile Pentru studenți Mai mult arrow_drop_down Instrumente Întrebări frecvente Feedback Growth Engine
Începe acum

Materiale suplimentare

În această secțiune, sunt disponibile câteva materiale suplimentare care vă vor îmbogăți cunoștințele despre mediul digital. Aceste videoclipuri nu fac parte din setul general de instruire pentru a obține certificarea oferită de Atelierul Digital Google, ci constituie o oportunitate de a explora și alte subiecte interesante.

Gestionarea timpului în mod eficient

SUBIECTUL URMĂTOR
{[ ((showTranscript) ? 'ASCUNDEȚI' : 'AFIȘAȚI TRANSCRIEREA') ]}
Pentru a vă gestiona mai bine timpul, trebuie să stabiliți obiective pentru o anumită perioadă și să vă organizați prioritățile în funcție de sarcinile care necesită cea mai mare atenție.

În această lecție, vom identifica sarcinile care consumă cel mai mult timp și care vă reduc eficiența și vom oferi câteva sfaturi simple pentru a îmbunătăți gestionarea timpului și productivitatea.

Așadar, cine sau ce anume consumă timp?

Pe parcursul unei zile, numeroși factori pot să vă distragă atenția de la lucru. Pot fi lucruri mărunte, precum preluarea apelurilor telefonice, răspunsurile la e-mailuri și la întrebările colegilor, sau pot fi sarcini care necesită mult timp de gândire, dar toate acestea se adună. Dacă încercați să vă concentrați într-un birou gălăgios sau dacă nu aveți echipamentele necesare pentru a vă face treaba, este posibil ca mediul de lucru în sine să vă distragă atenția. Poate că scăderea productivității este cauzată de întregi părți ale zilei, cum ar deplasarea spre și de la întâlniri.

Fie că este vorba de amânările, de factorii externi sau de întreruperile care afectează timpul pierdut pe durata unei zile, identificarea acestor elemente de distragere constituie primul pas spre creșterea eficienței.

Începeți prin a nota cât de mult timp vă trebuie pentru a îndeplini fiecare sarcină. Înregistrarea timpului pe care îl petreceți pentru sarcinile zilnice este un pas esențial pentru a vă asigura că profitați la maximum de timpul pe care îl aveți la dispoziție.

Încercați să creați o fișă de pontaj sau un jurnal zilnic, cu ajutorul instrumentelor online, cum ar fi o foaie de calcul, sau folosind metoda clasică a carnețelului. În această etapă, cheia succesului constă în înregistrarea tuturor detaliilor: fiecare sarcină, fiecare întrerupere, fiecare apel sau pauză de ceai. Se recomandă să culegeți aceste informații dintr-o perioadă mai lungă (o săptămână sau două), pentru o imagine clară a timpului consumat.

În continuare, încercați să reduceți întreruperile pe care le-ați identificat.

Instrumentele de productivitate online, cum ar fi Asana, Basecamp și Google Keep, vă pot ajuta să creați liste digitale de sarcini, să gestionați sarcinile și să vă planificați ziua. Unele dintre acestea vă vor ajuta chiar să delegați sarcini altora sau vă vor trimite mementouri la apropierea termenelor limită. Multe dintre aceste instrumente sunt gratuite, iar altele au versiuni gratuite pentru echipe mai mici.

Țineți cont că trebuie să fiți realist. Dacă încercați să faceți prea multe lucruri, productivitatea și moralul vor fi scăzute. Începeți cu o listă de sarcini organizate în ordinea priorității, pe hârtie sau cu ajutorul unuia dintre instrumentele online menționate anterior. Dacă bifați sarcinile efectuate vă veți simți motivat și veți prinde avânt la rezolvarea celorlalte lucruri.

Iată cinci sfaturi foarte utile pe care le puteți include în programul zilnic pentru a vă ajuta să creșteți productivitatea:

-Rămâneți concentrat în timpul întâlnirilor: evitați întâlnirile inutile, care nu necesită prezența dvs. sau care nu vă aduc niciun beneficiu. Timpul dvs. este prețios, deci folosiți-l cu înțelepciune: dacă dvs. planificați întâlnirea, stabiliți așteptări clare, trimiteți înainte toate materialele de referință, începeți și terminați întâlnirea la timp;

-Creați liste de sarcini zilnice: formați-vă obiceiul de a crea o listă cu toate lucrurile care trebuie realizate în fiecare zi;

-Luați pauze: statul la birou toate ziua poate părea un lucru productiv, dar pauzele de 5 - 10 minute luate atunci când vă simțiți obosit vă pot crește concentrarea, mai ales dacă vă întindeți și vă mișcați;

-Eliminați elementele care vă distrag atenția: anunțați că nu doriți să fiți deranjat sau mutați-vă în altă parte a biroului pentru a reduce la minimum factorii de distragere a atenției;

-Dormiți: lipsa somnului vă poate afecta munca, deci încercați să vă odihniți bine noaptea pentru a fi pregătit pentru ziua următoare.

O productivitate mai mare nu înseamnă neapărat dispariția acestor factori zilnici de distragere a atenției. Va trebui în continuare să răspundeți la e-mailuri și la întrebări și să mergeți la întâlniri, dar veți fi mult mai eficient între acestea.

Îmbunătățirea gestionării timpului vă poate aduce beneficii atât în plan personal, cât și în plan profesional, de la reducerea stresului și minimizarea greșelilor la posibilitatea de a fi mai productiv. Gândiți-vă la sarcinile care vă consumă timpul pe parcursul unei zile și analizați procesele pe care le puteți aplica pentru a le minimiza.
{[ ((showTranscript) ? 'ASCUNDEȚI' : 'AFIȘAȚI TRANSCRIEREA') ]}
Vă întrebați unde a zburat timpul și ați dori ca ziua să aibă mai multe ore? Gestionarea timpului este o abilitate esențială care vă ajută să fiți organizat, productiv și mulțumit. În acest videoclip, veți afla cum să identificați modurile în care petreceți timpul și veți găsi sfaturi și instrumente pentru îmbunătățirea abilității de gestionare a timpului și a eficienței la lucru.
SUBIECTUL URMĂTOR
ÎNAINTE